FRI FRAGT

LEVERING 2-3 DAGE

SIKKER SHOPPING

Aldrig din skyld, altid din skyld – De to fortællinger om
køn

"Når kvinder har problemer, forsøger vi at ændre verden. Når mænd har problemer, forsøger vi - i det omfang, vi overhovedet interesserer os for dem - at ændre mænd."

To fortællinger om køn dominerer debatten og politikken om køn og ligestilling. De to fortællinger beskriver, hvad kønnenes problemer skyldes, og hvordan de bedst løses.

Aldrig din skyld, altid din skyld er en kritisk analyse af de to fortællinger, som med eksempler fra de seneste 10 års debat og politik om køn og ligestilling undersøger, hvorfor fortællingerne eksisterer, hvordan de reproduceres, hvilke konsekvenser de har, og hvordan de kan nedbrydes.

Til Brilleuglen forklarer forfatter Tobias Petersen, at han har skrevet bogen, fordi han ønsker at tilføre debatten om køn og ligestilling noget, den mangler.

- Gennem de sidste 10 år har jeg fulgt ligestillingsdebatten tæt. Jeg har læst mange af de bøger, der er udkommet, og jeg har også anmeldt nogle af dem. De allerfleste af disse bøger har det til fælles, at de forholder sig til køn og ligestilling fra et feministisk perspektiv, som aldrig drages i tvivl. Heri ligger efter min mening et problem. Alle former for tænkning, uanset hvor værdifulde de i øvrigt måtte være, har begrænsninger. Disse begrænsninger er vanskelige at erkende, så længe man befinder sig inden for rammerne af det begrænsede. Man må bevæge sig væk derfra, stille sig uden for indhegningen, ja, måske ligefrem klatre lidt op i højderne, for at blive i stand til at se, hvor skellene går, og hvad de udelukker. Aldrig din skyld, Altid din skyldDe to fortællinger om køn er mit forsøg på at gøre det. Bogens væsentligste formål er at optegne de eksisterende rammer for debatten og politikken om køn og ligestilling, og det lader sig kun gøre, fordi den har sit udgangspunkt uden for den feministiske tænkning. Den er ikke endnu en historie om det patriarkalske samfunds ondskab. Den er en analyse af de forhold, som gør sådanne historier mulige og levedygtige.

Om forfatteren: Tobias Petersen (f. 1979) er sociolog og har siden 2014 skrevet om køn og ligestilling på sin egen
hjemmeside Reelligestilling.dk, for onlinemediet Kontrast og i debatindlæg og kronikker i blandt
andet Politiken, Information, Jyllands-Posten, Altinget og Weekendavisen.

Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn udkom den 27.10 2023, og den kan bestilles her.