FRI FRAGT

LEVERING 2-3 DAGE

SIKKER SHOPPING

Juan Moreno

Juan Moreno, født 1972 i Húercal-Overa i Spanien, er en af Tysklands mest fremtrædende journalister. Efter at have afsluttet journalistuddannelsen i München arbejdede han nogle år for Westdeutscher Rundfunk (WDR). Fra 2000 til 2007 var han journalist for ”Süddeutsche Zeitung”. Siden da har han rejst verden rundt og lavet et utal af reportager for Europas største nyhedsmagasin ”Der Spiegel”. 

I bogen ”Tusind linjer løgn”  beskriver han, hvordan han ufrivilligt bliver rodet ind i efterkrigstidens største medieskandale, da han bliver sat til at skrive en artikel sammen med stjernejournalisten Claas Relotius. Langsomt går det op for Moreno, at han er ved at blive medforfatter på en artikel, der indeholder ikke så få fiktive elementer. Da han undersøger sagen nærmere, viser det sig, at mange af  Relotius’ artikler gennem de seneste 7 år er mere eller mindre opdigtede.

Bogen er spændende som en velskrevet thriller. Moreno er tæt på at miste sit job, da han møder uventet hård modstand hos cheferne på ”Der Spiegel” i sit forsøg på at afsløre Relotius. Der er simpelthen ingen, der tror på ham, og han må ud på en lang rejse og lave masser af research før han trænger igennem.  Udover historien om Claas Relotius’ storhed og fald spørger Moreno, hvordan Relotius’ mangeårige bedrageri overhovedet var muligt, og hvad det fortæller os om moderne journalistik.