FRI FRAGT

LEVERING 2-3 DAGE

SIKKER SHOPPING

Tobias Petersen: Aldrig din skyld, altid din skyld

279,50 kr.

”To fortællinger om køn dominerer debatten og politikken om ligestilling i Danmark og resten af den vestlige verden. Tilsammen udgør de den ramme, inden for hvilken ligestillingsdebatten og ligestillingspolitikken bliver ført. De to fortællinger lyder som følger: Når kvinder har et problem, er det aldrig kvinders skyld. Det er altid nogen eller noget uden for kvinder, der er årsagen. Fordi det forholder sig sådan, er løsningen på kvinders problemer aldrig, at kvinder ændrer adfærd. Det er altid nogen eller noget uden for kvinder, der skal laves om. Når mænd har et problem, er det altid mænds skyld. Det er aldrig nogen eller noget uden for mænd, der er årsagen. Fordi det forholder sig sådan, er løsningen på mænds problemer altid, at mænd ændrer adfærd. Det er aldrig nogen eller nogen uden for mænd, der skal laves om.”

Sådan indledes Aldrig din skyld, altid din skyld – De to fortællinger om køn. Bogen undersøger med eksempler fra de sidste 10 års debat og politik om køn og ligestilling, hvorfor de to fortællinger eksisterer, hvilke konsekvenser de har, og hvad der kan gøres for at nedbryde dem.

Om forfatteren: Tobias Petersen (f. 1979) er sociolog og har siden 2014 skrevet om køn og ligestilling på sin egen hjemmeside Reelligestilling.dk, for onlinemediet Kontrast og i debatindlæg og kronikker i blandt andet Politiken, Information, Jyllands-Posten, Altinget og Weekendavisen.Antal
1
Tilføj til kurv

Udgivelsesdato: 27-10-2023
Forfatter: Tobias Petersen
Format: Paperback
Sidetal: 368
ISBN13: 9788794203180

Omtale:

Politiken: Bogaktuel sociolog: Det er altid synd for kvinderne – mens mænd bare skal tage sig sammen

Kontrast: Interviewet: "Det er altid nogen eller noget uden for kvinder, der skal laves om"

Kønsdebat.dk: Anmeldelse af Aldrig din skyld, altid din skyld

Indblik.dk: Anmeldelse af Aldrig din skyld, altid din skyld